Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Osobe godine izbornici Halihodžić, Dalić, Petković i Krstajić

Večernjakov pečat
Osobe godine izbornici Halihodžić, Dalić, Petković i Krstajić

Nogometni  izbornici  koji su BiH učinili planetarno prepoznatljivom Zlatko Dalić, Vahid Halihodžić, Vladimir Petković i Mladen Krstajić proglašeni su osobama godine na tradicionalnoj 17. Manifestaciji  izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini "Večernjakov pečat"  koji se ove godine održava pod motom “Europsko proljeće”.

Legendarni nogometaš Vahid Halihodžić-Vaha  u emotivnom govoru kazao kako je za njega ova nagrada izuzetno značajna, posebice zato što je to u Mostaru.

Ja sam poslije 21 godinu došao na Rondo. Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti. Sva tri naroda moraju naći dijalog i suživot, jer to radi civilizacija . Treba da gradimo nove mostove razumijevanja. Dajte ljudima da rade, ovdje je puno dobrih sportista koji promoviraju ovu državu . Ne želim da se ponovi no što smo doživjeli proteklih godina. Mogu vam reći da sam jako ponosan što sam iz ovog grada i iz ove države“, kazao je vidno emotivan Vaha.

Kazavši kako on vidi suživot u Mostaru i BiH  pozvao je političare da nađu kompromis.
Uz predloženih 150 kandidata iz svih segmenata društva, čitatelji su mogli i sami predlagati kandidate za koje smatraju da zaslužuju ponijeti nagradu.

Priznanje za promicatelja europskih vrijednosti dodijeljeno je predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar –Kitarović  koja je kazala da ovu nagradu vidi kao podržavanje Republici Hrvatskoj.

Na 17. po redu "Večernjakovom pečatu" uručeno je još 16 priznanja u različitim kategorijama. Nagrada za humanost posthumno je dodijeljena Aganu Hodžiću, koji je oporučno ostavio ogroman novac za rad pučkih kuhinja u BiH.
U kategoriji "pothvat godine" dobitnica je Dajana Đurić, dimnjačarka iz Brčkog koja osim što obavlja "muški posao" vodi i borbu za prava Roma. Sestre Šima i Draženka Čuljak, o čijoj je životnoj drami snimljen i film, dobitnice su nagrade za uspjeh godine.

Priznanje u kategoriji "gospodarstvo" dobio je Rusmir Hrvić, čelni čovjek AS grupe koja upošljava 4.500 osoba, dok su trener nogometaša Zrinjskog Blaž Slišković i najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur ponijeli nagrade za sport i sportski uspjeh godine. Slišković je mostarske nogometaše vodio do obrane titule prvaka BiH, dok je Džumhur prošle godine osvojio svoje prve ATP turnire i postigao ranking karijere.

Proslavljeni slikar Safet Zec dobitnik je "Večernjakovog pečata" za kulturu, a paroh Marko Gojačić nagrađen je za međureligijski dijalog. U kategoriji "znanost" dobitnik je rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. Jedan od najboljih plastičnih kirurga na svijetu, Milomir Ninković ponio je nagradu za medicinu.

Dopredsjednica Vlade i ministrica financija FBiH Jelka Milićević dobitnica je Pečata za međupolitički dijalog, dok je nagrada za lokalnog lidera uručena načelniku općine Prnjavor Darku Tomašu. Nagrada za dostignuća u javnoj upravi uručena je direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću.

Posebno priznanje za doprinos financijskoj stabilnosti BiH dodijeljeno je direktoru Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miri Džakuli. Drugo posebno priznanje, ono za doprinos EU integracijama ocjenjivački sud Večernjeg lista dodijelio je specijalnom predstavniku EU i voditelju izaslanstva Europske komisije u BiH Lars-Gunnar Wigemarku.

Na "Večernjakovom pečatu" se tradicionalno dodjeljuje i nagrada "Naše gore list", a ove godine dobio ju je uspješni gospodarstvenik Pavo Zubak.

U velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru veliki broj osoba iz javnog i političkog života BiH i susjednih zemalja nazočio je dodjeli "Večernjakovog pečata", dok je putem medija spektakl u gradu na Neretvi pratio milijunski auditorij.

pogled.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.