„Bohemian Rhapsody“ je novi film o rock grupi Queen

Preporuka za gledanje
„Bohemian Rhapsody“ je novi film o rock grupi Queen

Dugoočekivani biografski film o rock grupi Queen izazvao je oduševljenje publike diljem svijeta. Neponovljivoga Freddieja Mercuryja utjelovio je glumac egipatskih korijena Rami Malek.

Tijekom američke prezentacije na Fox TV-u Malek je govorio o pritiscima igranja uloge frontmena grupe Queen. „Kada sam dobio ovu ulogu, pomislio sam o, moj Bože, ovo bi mogla biti uloga koja će mi odrediti karijeru. A onda sam dva minuta kasnije pomislio ovo bi mogla biti uloga koja će mi sahraniti karijeru.“

Radnja filma prati povijest Mercuryja i grupe Queen od 1970. do Live Aida 1985. godine. Opisuje nastanak i uspon legendarnoga rock sastava te stvaranje jedinstvenoga i prepoznatljivoga glazbenog stila. Film se dotiče i Mercuryjeva kontroverznoga života, bolesti, problema unutar benda i trijumfalnoga okupljanja uoči koncerta Live Aida.

Mnogi su se složili da bi Rami Malek, zahvaljujući fantastičnoj izvedbi, mogao biti nominiran za Oscara. „Rami u Freddiejevoj ulozi parira nekima od najboljih glumačkih izvedbi koje sam ikada vidio”, izjavio je filmski producent Graham King.

„Bohemian Rhapsody“ uspio je podijeliti publiku i kritičare. Iako je Rotten Tomatoes filmu dodijelio 58 posto pozitvnih kritika, čini se kako su gledatelji suprotnoga mišljenja jer je popularna stranica IMDb ocijenila film ocjenom 8, 4.

Anita Ivanković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista