Simulirani parlament je prilika da kroz raspravu primijenimo teorijsko znanje koje se usvaja tijekom studiranja

Martin Mikulić
Simulirani parlament je prilika da kroz raspravu primijenimo teorijsko znanje koje se usvaja tijekom studiranja

Predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma, bivši predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i dobitnik rektorove nagrade za promicanje SUM-a Martin Mikulić, student je pete godine diplomskog Studija politologije na Filozofskom fakultetu.

„Politologija je presjek svega onoga što me zanimalo kroz srednju školu. U tom razdoblju sam imao izražen afinitet prema društvenim znanostima, a posebice prema političkoj dimenziji sociologije, filozofije, psihologije i ekonomije, stoga mi je politologija bila logičan izbor“, rekao je Martin.

Nakon završetka fakulteta jedini mu je cilj biti što bolji politolog i usvojiti što više znanja iz svog područja. Nema neki točno zacrtan cilj što bi radio nakon fakulteta, a jedina želja mu je da stečeno znanje koristi u bilo kojem obliku koji bi bio društveno koristan.

U prethodnoj godini koja je bila jako izazovna zbog pandemije koronavirusa Martin je izvršavao dužnosti predsjednika HSPF-a i predsjednika Studentskog zbora Filozofskog fakulteta.

„Organizirati vrijeme tako da ispunjavam svoje dužnosti u svakoj sferi mi je predstavljalo veliki izazov kroz prethodnu godinu. Međutim, već sam bio naviknut na takav ritam, tako da sam ipak uspijevao sve posložiti. Uostalom, kada radite ono što volite i što vas zanima, onda je teško biti umoran“, objasnio je Martin Mikulić.

HSPF je najstarija udruga na Filozofskom fakultetu. Čine je mnogobrojne aktivnosti, uspješni projekti i želja mladih ljudi da stručno i argumentirano govore o mnogim problemima koji karakteriziraju bosansko-hercegovačku društveno-političku stvarnost.

Dodao je kako pored svih aktivnosti udruge, uvijek ističe Simulirani parlament kao njihov najznačajniji projekt budući da svake godine okupljaju studente društvenih znanosti iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke. „To ujedno bude izvrsna prilika da kroz raspravu s kolegama iz drugih gradova primijenimo teorijsko znanje koje se usvaja tijekom studiranja.“

Martin vjeruje u onu da je „zdrav duh u zdravom tijelu“ pa se trudi svaki dan barem prošetati ili odraditi trening.

Nediljko Bulj

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista