Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH posjetili Graničnu policiju BiH

Bosna i Hercegovina
Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH posjetili Graničnu policiju BiH

Ravnatelj Granične policije BiH (GP BiH) Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Zijad Srabović i načelnik Ureda ravnatelja Radiša Samardžija sastali su se u ponedjeljak s atašeom za sigurnost Nathanom Al-Khazrajiem i Tomislavom Cvitanušićem iz Vepeloslanstva SAD-a u BiH.

Tom prilikom ataše za sigurnost Al-Khazraji uručio je informatičku opremu GP BiH kao donaciju Programa pomoći u borbi protiv terorizma Vlade SAD-a.

Ravnatelj Galić zahvalio je na opremi istaknuvši značaj svih dosadašnjih donacija Veleposlanstva SAD-a u BiH u vrijednosti više od devet milijuna maraka, a koje su doprinijele operativnom jačanju bh. policijske agencije.

Istaknuo je kako je GP BiH spremna na sve modalitete suradnje s Vladom SAD-a u cilju suzbijanja svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

Na sastanku su razgovarali i o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu te modalitetima efikasnog suprotstavljanja ovim izazovima, s posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma kao globalnog fenomena i svih vidova organiziranog kriminala. Također, razgovarali su i o budućoj suradnji i jačanju kapaciteta GP BiH.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista