Profesionalni sportaši biraju Arena Sport Centar

Važnost fizičke spreme
Profesionalni sportaši biraju Arena Sport Centar

Profesionalnu nogometnu karijeru Marin Aničić započeo je  2007. godine u mostarskom klubu HŠK Zrinjskom. Nakon skoro sedam godina provedenih u ekipi Zrinjskog, Aničić početkom 2014. godine prelazi u ekipu Astane iz Kazahstana.

Marin Aničić je bivši reprezentativac U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za U21 reprezentaciju BIH ukupno je odigrao sedam utakmica. U rujnu 2015. godine, izbornik seniorske reprezentacije BIH, Mehmed Baždarević, uvrstio je Aničića na popis igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Belgije i Andore.

Marin je još jedna sjajna mlada osoba koja je svoju profesionalnu nogometnu karijeru počela u Mostaru, i to je bio povod našega razgovora. Marin je govorio o svojim iskustvima i početcima. "Iskustvo profesionalnog sportaša je izuzetno pozitivno, naravno da sa sobom nosi mnogo odricanja, rada i prepreka, ali kada se sve zbroji, osjećaj zadovoljstva prevladava".

Razgovarali smo o velikim izazovima za mlade ljude kada su u pitanju početci bavljenja profesionalnim sportom, za njega je motivacija stvar vlastitog psihološkog stanja opredjeljenosti: "Motivacija je za mene posao kojim se bavim, u želji za stalnim napretkom i postizanjima vrhunskih rezultata. Osjećaj zadovoljstva uspjehom i napretkom je neusporediv s bilo čim", kazao je Aničić.

U kontekstu grada Mostara i sportskih kapaciteta, kako nam Marin kaže, grad mora još puno napredovati. Prvenstveno se radi o izgradnji sportskih objekata i pružanju uvijeta sportašima za razvijanje. Posebno ističe važnost fitness cenatara i fizičke spreme sportaša. "Pravilnim radom u fitnessu sportaši podižu fizičku spremu koja je u sportu od presudne važnosti", govori nam Marin. Na koncu našega razgovora, pohvalio je rad i sadržaje u Arena Sport Centru kao primjer i putokaz u razvijanju potencijala grada Mostara.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista