Održan seminar EQ7: More than a student, koji će studentima pomoći u traženju posla

Svaki Student Mostar
Održan seminar EQ7: More than a student, koji će studentima pomoći u traženju posla

U prostorijama Intere Business Park održao se jednodnevni seminar EQ7: More than a student, na kojem su se odvijale brojne radionice, poput pisanje CV-a, pitanja za intervju prilikom zapošljavanja, efikasno učenje i planiranje vremena.

,,Odaziv studenata je bio velik. Interu smo odabrali kao lokaciju, jer imaju istu politiku kao mi, a to je da uspješniji studenti čine uspješniju državu˝, izjavili su iz organizacije Svaki Student Mostar.

Studenti su imali priliku naučiti kako efikasno upravljati vremenom te kako organizirati aktivnosti i obveze. Predavači su naglasili i važnost određivanja prioriteta, koji pomažu studentu u učenju. Mnogo mladih ne razmišlja o svrhi CV-a, te se na ovom predavanju obratila pozornost i na njega.

,,Često sam vidio da studenti nisu razmišljali o tome šta će napisati u CV i kako će poslodavac gledati na ono piše u njemu. No, problem nije u studenatima, jer jednostavno nemaju nikoga tko bi im rekao te stvari. Bilo je otprilike isto za mene kad sam bio mlađi. Puno puta sam morao pisati CV, ali nisam znao koje informacije napisati tako da izgleda dobro poslodavcu. Za to se fokusiramo na pisanje CV-a tijekom jedne radionice u subotu˝, rekli su iz organizacije Svaki Student Mostar.

Studenti su na kraju seminara dobili certifikat o sudjelovanju. Nadaju se kako će moći uključiti i druge studentske grupe i organizacije u EQ8 seminar.

,,Mi ovo radimo svaki semestar, par tjedana nakon početka semestara. To je vrijeme kad studenti imaju više slobodnog vremena, nemaju ispite i voljni su odvojiti jedan dan za naučiti nešto novo. Možete očekivati više ovakvih aktivnosti i događaja od naše organizacije u budućnosti. Uvijek je lijepa stvar kad studenti iz svakih dijelova Mostara mogu doći i raditi nešto uzbudljivo zajedno˝, naglasili su iz organizacije Svaki Student Mostar.

Anđela Jurišić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista