Dalić ostaje izbornik: HNS službeno potvrdio

nogomet
Dalić ostaje izbornik: HNS službeno potvrdio

Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske reprezentacije. Danas je tu vijest i službeno potvrdio HNS nakon sjednice IO-a u Selcu. Podsjetimo, nakon Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatsku odveo do drugog mjesta, Dalić je poručio da će razmisliti o tome hoće li ostati na klupi reprezentacije.

Imao je nekoliko ponuda, a i bio je razočaran odnosom čelnika HNS-a prema njemu. Međutim, nakon razgovora s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, poručio je da nastavlja voditi reprezentaciju.

“Bilo mi je važno otvoreno razgovarati s predsjednikom o svim temama i zahvaljujem Davoru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo riješili sve takve teme i radujem se novim izazovima”, izjavio je Dalić nakon sastanka sa Šukerom početkom kolovoza, piše Index.hr.

Dalić s HNS-om ima još dvije godine ugovora prema kojem zarađuje 250 tisuća eura godišnje, a navodno će uoči utakmice sa Španjolskom dobiti novi, bogatiji ugovor.

Izvršni odbor na današnjoj je sjednici u cijelosti prihvatio i potvrdio sve elemente dogovora predsjednika Šukera i izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića o nastavku suradnje.

Osim te najvažnije odluke, HNS je donio još nekoliko odluka. Izvršni odbor je imenovao, odnosno potvrdio stručne stožere svih muških reprezentacija. Nenad Gračan nastavlja voditi U-21 reprezentaciju, Robert Jarni vodit će U-20 selekciju, dok će Ivan Gudelj preuzeti U-19 reprezentaciju.

Petar Krpan ostaje na čelu kadetske, U-17 reprezentacije, Tomislav Gričar preuzeo je reprezentaciju do 15 godina, a Sergej Milivojević selekciju do 14 godina. Mato Stanković nastavlja voditi futsalsku reprezentaciju. Uz ove odluke, potvrđeni su odgovarajući sastavi stručnih stožera, čime je zaokružena struka u svim muškim reprezentacijama HNS-a.

IO je donio Odluku o sustavu stalnih natjecanja, a u sklopu toga i nekoliko važnih novina. Na prijedlog klubova koji to smatraju praktičnijim, isplativijim i natjecateljski zanimljivijim rješenjem, 3. HNL će se od iduće sezone igrati u pet skupina.

Istodobno, 1. HNLŽ smanjena je s 10 na osam klubova, dok je 1. HMNL smanjena s 12 na 10 klubova.

Izvršni odbor ujedno je usvojio sve dokumente, uključujući propozicije natjecanja, vodstva liga i liste delegata i sudaca za treću HNL te natjecanja mladeži.

Iduća sjednica Izvršnog odbora bit će održana 14. listopada 2018.

HMS

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista