Pilot spavao sat i pol u prvoj klasi

PUTNICI ZBUNJENI
Pilot spavao sat i pol u prvoj klasi

Iz United Airlinesa rekli su da zrakoplovom upravlja tročlana ekipa te da piloti na transatlantskim letovima moraju uzeti pauzu za odmor

Putnici zrakoplova United Airlinesa ostali su iznenađeni kada su shvatili da je njihov pilot usred transatlantskog leta skinuo uniformu i otišao odspavati u prvu klasu.

Incident se dogodio tijekom sedmosatnog putovanja od Newarka u SAD-u prema Glasgowu u Škotskoj 22. kolovoza, piše Daily Record. Iz United Airlinesa rekli su da zrakoplovom upravlja tročlana ekipa te da piloti na transatlantskim letovima moraju uzeti pauzu za odmor. Neki na društvenim mrežama osudili su objavu informacija jer nepotrebno plaši putnike.

Drijemajućeg pilota snimio je umirovljeni policijski inspektor koji sada radi kao sigurnosni savjetnik. Kaže da je pilot spavao sat i pol, nakon čega je spavati otišao kopilot. – Kapetan je otišao na zahod i presvukao se u majicu prije nego što je otišao spavati u prvu klasu. Kada se probudio, opet je odjenuo uniformu i zatražio ulaz u kokpit – rekao je bivši inspektor.

– Policajce gnjave kada ih snime kako spavaju u patrolnom vozilu. Mislim da kapetan leta na kojem su stotine ljudi ne bi trebao biti u tako ranjivom položaju – dodao je. Bivši inspektor kaže da, ako piloti već trebaju odspavati usred leta, to trebaju činiti negdje gdje ih putnici ne vide. – Više puta sam letio u SAD, ali ovo nikad nisam vidio – rekao je. Avijacijski stručnjak David Learmount rekao je da je ovakva praksa jako neuobičajena.

HMS

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista