Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Godišnjica ratne ljubavne priče: Boško i Admira

Sarajevski Romeo i Julija
Godišnjica ratne ljubavne priče: Boško i Admira

Na današnji dan prije točno 25 godina poginuo je jedan od najpoznatijih ljubavnih parova, Boško Brkić i Admira Ismić, poznatiji kao "sarajevski Romeo i Julija".

Tužan kraj ovog sretnog para dogodio se 18. svibnja 1993. kada je, tada 25-godišnji par, bio teško ranjen na sarajevskom mostu Vrbanja u samom jeku domovinskog rata. Par koji se upoznao na Olimpijadi svoje prijateljstvo brzo je prenio u ljubavnu vezu za koju su svi smatrali da je samo prolazna faza, no oni su svojim primjerom htjeli svima pokazati da nije važno kako se zovete ni odakle ste kada je ljubav u pitanju.

Godinu dana nakon početka rata u BiH, svjesni različitih nacionalnosti u vremenu kada je to bilo neprihvatljivo, odlučili su pobjeći od stvarnosti i započeti novi život bez osude i odbacivanja. No, tragična sudbina i snajperski hici su ih u tome zaustavili, zbog čega su i nazvani Romeom i Julijom. Mladim ljudima koji su se borili za ono u što vjeruju i koji su za to bili spremni na sve, čak i na smrt. Upravo su zbog toga zajedno i sahranjeni na groblju Lav u Sarajevu.

25 godina života i 25 godina smrti. Boško i Admira uvijek će biti primjer da ljubav treba staviti ispred bilo čega drugoga, pogotovo kada se radi o zastavama i društvu u kakvom se danas nalazimo.

 

„Ma kakva Julija, kakav Romeo, niko se nije tako volio

i niko nikad neće sve dok Miljacka voda teče.

I pitaj se kad će još jednom na svijetu malom, bijelom

da se dotaknu srca dva i stave ljubav ispred zastava.“

(Zabranjeno pušenje - Boško i Admira)

 

Stela Radojević

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.