Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Održan Festivala stripa u Mostaru

KOSAČA
Održan Festivala stripa u Mostaru

Održan je Festivala stripa u Mostaru, u organizaciji udruge ljubitelja stripa MoStrip. Treću godinu za redom plijeni pozornost javnosti raznolikim progamom, besplatnim ulazom te gostima iz raznih dijelova svijeta. Proteklog vikenda festival je održan u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Festival je trajao dva dana s bogatim programom koji uključuje radionice, izložbe dječjih radova te radova profesionalnih autora koje smo imali priliku uživo vidjeti na djelu. O kvaliteti manifestacije svjedoči gostovanje 13 autora iz šest različitih zemalja, na čije se gostovanje osvrnuo i predsjednik udruge MoStrip Dubravko Šimić.

''Specijalni gosti su radili specijalne plakate s motivom grada Mostara, čime smo stavili Mostar kao turističku destinaciju na mapu stripovskih događanja'', kazao je Šimić. 

Organizatori su uspješno oživjeli kulturu stripa koja je na ovim prostorima ugašena za vrijeme ratnih sukoba. Uspjeli su taj svijet jednako približiti mlađoj, kao i starijoj publici.

''Budući da je bilo jedno podatno vrijeme, šupljina od nekih pet do šest godina, sve je to utjecalo da jedna cijela generacija nije imala nikakav pristup stripu, dok starija to nije zaboravila. Naravno, najveća baza čitatelja je i danas ta starija generacija, rođena 70ih, 80ih godina'', kazao je predsjednik udruge MoStrip Šimić.

Suprotno širem mišljenju mladi su i danas dosta upoznati sa stripom zahvaljujući popularnosti američkih filmova baziranih upravo na strip-klasicima.

Andrea Jurić / Lucija Vukojević   

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.