Predstavljena knjiga ''Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću''

široki brijeg
Predstavljena knjiga ''Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću''

Ogranak Matice Hrvatske Široki Brijeg upriličio je u kinu Borak predstavljanje knjige autora fra Maria Knezovića pod nazivom ''Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću''.

‘’Kad sam vidio knjigu, prvo mi je bilo žao što takvu knjigu nemamo u Hrvatskoj’’,  kazao je Darko Pavičić i dodao kako nije lako pisati, a fra Mario zna kako i u kojem trenutku napisati ono što je potrebno, a piše sa velikom hrabrošću i otvorenošću. U svom govoru novinar Pavičić je istaknuo kako je upravo to od fra Maria stvorilo javnu osobu i to na više medijskih platformi.

Fra Mario se osvrnuo na početke svoga rada kroz kolumnu u jednom vjerskom listu i rekao kako živimo u eri medija, a knjigom je želio pokazati kako se Katolička crkva snašla na toj sceni, jer joj je glavno poslanje naviještati, govoriti. ''Jer ne zaboravimo da se sve dogodilo u komunikaciji, u početku bijaše Riječ.''

Fra Mario je istaknuo kako je važno je za studente odnosa s javnošću da ne postanu žrtve javnosti nego da u javnost unose ciljane informacije koje su provjerene i točne i to je dugoročno najbolji uspjeh za one koji žele živjeti od toga i živjeti za to.

„Jer budemo li se samo bavili jeftinim PR-om ljudi će nas brzo razotkriti i shvatit će da smo mi propaganda. Osoba koja studira Odnose s javnošću , ne smije nikada pomisliti da je marketinški djelatnik niti manipulator, nego mora posredovati točne i ispravne informacije, ali umijeće je kako ih oblikovati. Provjeravati informacije, oblikovati ih i birati pravi trenutak kada ćemo ih plasirati na tržište“, poručio je fra Mario.

Program predstavljanja vodili su Sanja Pehar i Dragan Soldo, a u programu su sudjelovali novinar i kolumnist Darko Pavičić, autor knjige fra Mario Knezović i u glazbenom dijelu FRAMA Kočerin.

Marija Ivanković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista