Franjo Tuđman i BiH - Velika uloga otvara velike rasprave

Studentska rasprava
Franjo Tuđman i BiH - Velika uloga otvara velike rasprave

Uloga dr. Franje Tuđmana u vrijeme Domovinskog rata bila je velika i zato otvara velike rasprave, a sjećanja na to vrijeme još su uvijek  živa i kod Hrvata u BiH“, razmišljanje je Marka Cmrečnjaka, studenta Sveučilišta u Mostaru i člana Kluba studenata povijesti Filip Lastrić.

Klub studenata povijesti Filip Lastrić organizirao je prvu,  jako zanimljivu  debatu na kojoj su sudionici raspravljali o temi  „Uloga Franje Tuđmana u BiH“.

Cmrečnjak je dodao da ovakvim raspravama studenti ulaze u srž teme i u literaturu, čitaju, uče i žele znati i čuti  više različitih stavova. „Jako dobar, zajednički način učenja i razumijevanja malog, ali jako važnog dijela povijesti“.

Predsjednik Kluba Ivan Bokšić nam je kazao da je dugoročni plan kluba redovito održavanje ovakvih debata. „Svakako ćemo organizirati još mnogo ovakvih zanimljivih rasprava u budućnosti, a voljeli bismo surađivati i s drugim klubovima. S obzirom da je ovo bila prva debata, zadovoljan sam realizacijom. Sveobuhvatnu temu smo doveli do jedne dobre rasprave, iako je odabranu  temu teško raspraviti u ovako kratkom vremenskom razdoblju“.

Pored navedenih studenata, na raspravi su sudjelovali Tomislav Zelenika, Frano Ramljak, Slavko Zovko, Filip Ćubela, Antonio Petric, Mario Martić, Marin Lastrić, Suzana Logara, Valentina Vujević i Darko Radić.

Rezimirali smo ulogu Franje Tuđmana. Kroz debatu smo iznosili svoje stavove i argumentirali je li on vodio dobru politiku za Hrvate u BiH“, objasnio je student Tomislav Zelenika. „Rasprave ovoga tipa su svakako dobre jer možemo vidjeti mišljenja mladih ljudi i njihovo viđenje povijesti.  Smatram da ovakve rasprave  trebaju primjenjivati svi studenti, uključujući tematike iz svoje oblasti studiranja, kako bi što bolje razumijevali i naučili argumentirati svoje stavove“.

"Možete mi evo, uzeti i slobodu, pa i život, ali ne i misao, ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam". F. Tuđman

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista