Sigurna vožnja zahvaljujući Samsung Gear VR aplikaciji

Nova tehnologija
Sigurna vožnja zahvaljujući Samsung Gear VR aplikaciji

ÖAMTC Fahrtechnik i Samsung surađuju na razvijanju aplikacije virtualne stvarnosti "Samsung Drive".

Vozači-početnici uče uz pomoć Samsung Gear VR ispravno reagirati na moguće nesreće na putu u sigurnom virtualnom okruženju i na taj način, u isto vrijeme, mogu iskusiti drastične posljedice zbog neispravnoga ponašanja.

Rastresenost koju mogu uzrokovati pametni telefoni i drugi uređaji za vrijeme vožnje smanjuje budnost i ugrožava vozače, putnike i ostale sudionike u prometu.

Prema studiji ÖAMTC, 76 posto vozača nisu u stanju zaustaviti vozilo na vrijeme kad se nađu pred neočekivanom preprekom jer su rastreseni zbog nečega drugog. Posebno neiskusni mladi vozači pripadaju ciljnoj skupini koja je u opasnosti. Samsung i ÖAMTC Fahrtechnik su razvili VR aplikaciju "Samsung Drive" kako bi pomogli da vozači-početnici budu svjesni toga rizika. Samsung Gear VR naočale omogućuju početnicima iskuiti za koliko malo vremena se mogu naći u nesreći i koje posljedice mogu imati.

Nova VR tehnologija omogućuje izuzetno realan sadržaj uključujući opasne situacije na cestama.

Gledanje kroz Gear VR naočale daje korisniku osjećaj da se nalazi u automobilu za upravljačem. Kao rezultat toga, učenici otkrivaju opasnosti koje ih mogu omesti, npr. korištenje pametnoga telefona u sigurnome i virtualnom okruženju.

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C