Europski muzeji i galerije koje baš morate posjetiti

UMJETNOST
Europski muzeji i galerije koje baš morate posjetiti

Ako se smatrate velikim ljubiteljem umjetnosti, onda ove muzeje i galerije u Europi morate posjetiti barem jednom u životu.

Europa ima neke od najboljih muzeja i galerija na svijetu, koje posjećuju brojni turisti iz različitih dijelova svijeta te nekada putuju u određeni grad baš zbog njih jer znaju da će oni oplemeniti njihovo umjetničko znanje.

Naravno da se na našoj listi našao Louvre, antologijski pariški muzej za koji vam je potrebno i nekoliko dana da ga razgledate temeljito. U njemu se mogu vidjeti neka od najpoznatijih djela svjetske umjetnosti, ali većini je uvijek prioritet posjetiti čuvenu Mona Lisu Leonarda da Vincija.

Zatim je tu i izvrstan muzej posvećen umjetnosti Vincenta van Gogha u Amsterdamu, koji je ubrzo nakon otvorenja postao lokacija koju ni jedan turist neće zaobići. Međutim, tu su i neki manje poznati muzeji na koje morate obratiti pozornost i koji će svakoj umjetničkoj duši pružiti potpuno iskustvo na nekom putovanju. Tako biste svakako trebali posjetiti GNAM, odnosno muzej posvećen suvremenoj umjetnosti u Rimu ili pak muzej katalonske umjetnosti u Barceloni.

Za one koji preferiraju moderniju, uličnu umjetnost, svakako s mape ne smije nestati Berlinski zid koji je u jednom dijelu pretvoren u pravu galeriju na otvorenom u kojoj uživaju i mladi i stari iz cijeloga svijeta. Svakako uzmite u obzir ovaj popis i sljedeće putovanje ispunite dodatnim kulturnim uzdizanjem.

1. The National Gallery, Prag
2. The Van Gogh Museum, Amsterdam
3. The National Gallery of Modern and Contemporary Art (GNAM), Rim
4. East Side Gallery, Berlinski zid
5. Louvre, Pariz
6. Museu Nacional d' art de Catalunya (MNAC), Barcelona
7. Scottish National Galleries, Edinburgh
8. Musee d'Orsay, Paris

www.buro247.hr

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista