Edin Džeko: U teškoj smo skupini, moramo popraviti reprezentaciju

Kvalifikacije za sp
Edin Džeko: U teškoj smo skupini, moramo popraviti reprezentaciju

“Očekivali smo jednu tešku grupu kao što i jeste ova, točnije sa svjetskim prvacima, gdje je Francuska sigurno favorit u skupini”, kazao je reprezentatiac BiH Edin Džeko nakon žrijeba kvalifikacijskih grupa za Svjetsko prvenstvo u Hallenstadionu u Cirihu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine izvukla je D skupinu, u kojoj će se natjecati protiv Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

”Ukrajina već godinama igra jako dobro, Finsku dosta poznajemo i ona nam je onemogućila da odemo na Europsko prvenstvo. Sigurno da iz petog šešira isto tako nismo imali sreće, bez obzira i Kazahstan je jedna od bolji reprezentacija u tom šeširu”, objasnio je Džeko.

Rezultati koje su Zmajevi dobili u Ligi Nacija nisu bili onakvi kakvi su se očekivali. Plavi su bili na četvrtoj i posljednjoj poziciji prve skupine A lige.

“Mislim da smo pokazali zadnjih godina da smo mi najnajveći protivnici sami sebi. Vjerujem da ukoliko mi ne budemo sto posto, odnosno ukoliko ne dajmo maximalno od sebe, da teško možemo pobijediti ikoga. A na drugu stranu ako svaki igrač da maximun od sebe, ako organizacija i reprezentacija budu na nivou, mislim da onda možemo igrati sa svakim“ rekao je Džeko.

BiH reprezentacija ima dosta kvalitetnih igrača. Toj kvaliteti u prilog ide priljev talentiranih mladih igrača. Ozbiljnost, odgovornost i zalaganje su tri stavke koje treba po Edinu Džeki treba popraviti u “A reprezentaciji”.

„Vjerujem da tu ima kvaliteta da se napravi nešto više nego što je bilo u zadnjem periodu, ali mislim da ove tri stvari moraju buti na nivou svaku utakmicu“, objsnio je Džeko za treći.ba.

Azra Isić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista